Recept: Fiskgryta för både stora och små

  • 1 gul lök
  • 6-8 potatisar
  • 3 morötter
  • 400 g Alaskan pollock
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 paket saffran
  • Vatten
  • Salt och peppar
  • Olja

Skala rotsakerna och skär dem i mindre bitar. Lägg 1-2 potatisar och 1 st morot i en liten kastrull för de minsta, slå på lite vatten så det täcker. Koka upp och låt koka tills rotsakerna är väldigt mjuka. Om bebis är 6-8 mån och maten ska mixas kan det vara en fördel om de blir lite överkokta.

Hacka löken. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blivit genomskinlig utan att få färg. Lägg i rotsakerna som är kvar. Slå i vin och krossade tomater, smula i buljongtärningar och tillsätt saffran. Slå i vatten så att det täcker rotsakerna och låt koka tills rotsakerna är mjuka, men ej går sönder.

Skär fiskblocket i kuber. Tillsätt ca 25-30g fisk i den lilla kastrullen för de minsta. Låt koka ca 5-10 min. Mixa med stavmixer.

Övrig fisk går till den stora kastrullen och ska också kokas i 5-10 min. Smaka av med salt och peppar, servera gärna med ett gott bröd.

Lämna en kommentar