- 1 gul lök
- 6-8 potatisar
- 3 morötter
- 400 g Alaskan pollock
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 400 g krossade tomater
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 paket saffran
- Vatten
- Salt och peppar
- Olja
Skala rotsakerna och skär dem i mindre bitar. Lägg 1-2 potatisar och 1 st morot i en liten kastrull för de minsta, slå på lite vatten så det täcker. Koka upp och låt koka tills rotsakerna är väldigt mjuka. Om bebis är 6-8 mån och maten ska mixas kan det vara en fördel om de blir lite överkokta.
Hacka löken. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blivit genomskinlig utan att få färg. Lägg i rotsakerna som är kvar. Slå i vin och krossade tomater, smula i buljongtärningar och tillsätt saffran. Slå i vatten så att det täcker rotsakerna och låt koka tills rotsakerna är mjuka, men ej går sönder.
Skär fiskblocket i kuber. Tillsätt ca 25-30g fisk i den lilla kastrullen för de minsta. Låt koka ca 5-10 min. Mixa med stavmixer.
Övrig fisk går till den stora kastrullen och ska också kokas i 5-10 min. Smaka av med salt och peppar, servera gärna med ett gott bröd.